Schrijfwedstrijd Het Korte Verhaal – 5 sept 2021

Het Korte Verhaal 2021

Schrijfwedstrijd Het Korte Verhaal – zomer 2021

Publiceer deze zomer jouw verhaal op www.kortverhaal.info

Goed nieuws! De redactie van Het Korte Verhaal heeft besloten om ook dit jaar weer een schrijfwedstrijd te houden. Het is al voor de derde keer dat Het Korte Verhaal in de zomer een schrijfwedstrijd organiseert. Het zijn rare tijden en mooie verhalen zijn meer dan welkom. Als vermaak en soms ook als afleiding.

Het Korte Verhaal is van plan om deze zomer elke week een nieuw kort verhaal te publiceren op onze website. Deze schrijfwedstrijd loopt van 1 juli tot en met 5 september 2021. Hiervoor zijn we op zoek naar korte verhalen en iedereen mag meedoen. Doe je best en schrijf een verhaal waarmee je de lezers even helemaal in een andere wereld brengt

Wordt jouw verhaal uitgekozen dan krijg jij samen met jouw verhaal speciale aandacht op onze website. Bij jouw verhaal plaatsen we een korte biografie en indien mogelijk, een link naar je auteurswebsite. Door het verhaal in te sturen geef je ‘Het Korte Verhaal’ het recht om jouw verhaal te redigeren en eenmalig op haar website te publiceren. (Let op: we bieden hiervoor geen betaling.) Eind september zal de jury zal uit alle weekwinnaars het beste verhaal kiezen. Deze winnaar ontvangt 50 euro.

Iedereen mag meedoen aan deze schrijfwedstrijd zolang je verhaal maar in het Nederlands geschreven is. We zoeken verhalen tussen 100 en 500 woorden. Er is geen thema of genre, we worden graag verrast door wat jij te vertellen hebt.

Uiteraard kijken we naar originaliteit, woordkeus, stijl en grammatica bij de beoordeling van jullie inzendingen. Toch nog enkele tips om een goed verhaal af te leveren:

 • Vergeet niet om je verhaal een goede titel te geven. Een goede titel maakt nieuwsgierig, maar geeft niet te veel weg.
 • Zorg voor een afronding in je verhaal. Een inleiding tot een langer verhaal waarin (nog) niets wordt afgerond is geen kort verhaal.
 • Introduceer niet te veel personages, je hebt maar weinig ruimte.
 • Wees zuinig met bijvoeglijke naamwoorden: om tot een bondig verhaal te komen bepaal je bij elk woord of het echt iets toevoegt aan wat jij wilt vertellen.
 • Laat je verhaal na het schrijven altijd even een paar dagen liggen en lees het dan nog eens heel goed na. Lopen alle zinnen goed? Staan er echt geen foutjes meer in?

Hier staan de winnende verhalen van 2019.

Hier staan de winnende verhalen van 2020.

Voorwaarden schrijfwedstrijd Het Korte Verhaal 2021:

 • Stuur een verhaal in tussen de 100 en 500 woorden (exclusief titel). Verhalen met meer of minder woorden komen niet in aanmerking.
 • Je verhaal moet in het Nederlands geschreven zijn.
 • Stuur je verhaal per e-mail naar het volgende mailadres: mail@ kortverhaal.info (spatie weghalen) onder vermelding van ‘Zomerschrijfwedstrijd 2021’
 • Stuur je verhaal in een Word document als bijlage mee met de email. Vermeld in de email je auteursbiografie (maximaal 150 woorden) zoals je die bij het verhaal geplaatst zou willen hebben en de link naar je auteurswebsite.
 • Iedere inzending moet in een aparte email. Je mag maximaal 2 verhalen per persoon inzenden.
 • Indien je wilt publiceren onder pseudoniem dan kan dit, laat dit weten in de begeleidende e-mail.
 • Je krijgt uitsluitend bericht als jouw verhaal wordt uitgekozen voor publicatie.
 • Door een verhaal in te sturen geef je Het Korte Verhaal het recht om jouw verhaal te redigeren en eenmalig op onze website te publiceren. Je krijgt hier geen betaling voor.
 • Indien de redactie veel verder voert dan grammaticale zaken en interpunctie, zal de auteur het verhaal eerst opnieuw ter inzage krijgen.
 • Deze schrijfwedstrijd loopt de hele zomer door. Je mag inzenden vanaf vandaag. De laatste dag dat je kunt inzenden is zondag 5 september 2021. De winnende verhalen worden wekelijks gepubliceerd vanaf de 2e week van juli. Iedere week kiezen we een nieuw verhaal uit alle inzendingen die we op dat moment ontvangen hebben. Eerder insturen betekent dus meer kans op publicatie.
 • Uit alle weekwinnaars zal eind september een winnaar worden gekozen voor de hoofdprijs. Deze zal 50 euro bedragen.
 • Indien een verhaal al eerder gepubliceerd is geweest, vermeld dan waar en vermeld expliciet dat je Het Korte Verhaal toestemming geeft om dit verhaal ook te publiceren.
 • Bij te weinig (kwalitatieve) inzendingen staat het Het Korte Verhaal vrij om (een week) geen verhalen te publiceren of de schrijfwedstrijd eerder te beëindigen.
 • Inzendingen die niet aan het reglement voldoen dingen niet mee.

De jury van de schrijfwedstrijd bestaat uit het redactieteam van Het Korte Verhaal: Carien Touwen, Remko Meddeler en Marjet Maks.

Meer weten over (korte verhalen) schrijven en leren schrijven? Kijk dan eens op SchrijvenOnline.

5 Reacties

 1. Foutje. Ik dacht dat ik hier mijn verhaal moest insturen. Post dit maar niet 🙂 Ik zal hem mailen.

 2. Ik heb tijdens mijn vakantie een kort verhaal naar u toegezonden, maar weet niet of dat bij jullie binnen gekomen is. Graag een bevestiging als het ontvangen is. Zo niet: dan stuur ik het korte verhaal nog een keer.

  Groeten Acriaan Bontenbal

  • Ik had mijn verhaal al eerder verstuurd. En op deze websitte staat insturen kan tot en met 5 september, hoe kunnen jullie dan al een longlist hebben. Dat is niet eerlijk.

   • Beste Corien,

    Er is geen sprake van een longlist. Er wordt wekelijks een winnaar gekozen uit alle inzendingen die op dat moment ontvangen zijn. In de voorwaarden staat dit allemaal uitgelegd. De bedoeling van deze wedstrijd is namelijk ook om elke week een kort verhaal te publiceren.

    Met vriendelijke groet,

    Carien Touwen

  • Beste Adriaan,

   Er worden geen ontvangstbevestigingen verstuurd. Alleen de weekwinnaars krijgen bericht.

   Met vriendelijke groet, Carien Touwen

8 Trackbacks / Pingbacks

 1. Lekker lezen: weekwinnaar 1 van onze schrijfwedstrijd – Het Korte Verhaal
 2. Lekker lezen: weekwinnaar 2 van onze schrijfwedstrijd – Het Korte Verhaal
 3. Lekker lezen: weekwinnaar 3 van onze schrijfwedstrijd – Het Korte Verhaal
 4. Lekker lezen: weekwinnaar 4 van onze schrijfwedstrijd – Het Korte Verhaal
 5. Update #schrijfwedstrijd Het Korte Verhaal 2021 – Het Korte Verhaal
 6. Lekker lezen: weekwinnaar 5 van onze schrijfwedstrijd – Het Korte Verhaal
 7. Lekker lezen: weekwinnaar 6 van onze schrijfwedstrijd – Het Korte Verhaal
 8. Lekker lezen: weekwinnaar 7 van onze schrijfwedstrijd – Het Korte Verhaal

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.