Verhalenbundel: ‘Neospartaans melancholisch absurdisme’ – Edmond Rinnooy Kan

Verhalenbundel: ‘Neospartaans melancholisch absurdisme’ – Edmond Rinnooy Kan

Een defecte – en meedogenloze – steenverpulveraar, een holle boom die goud ophoest, het meisje met de ijzeren handen, een kleptomane kerstman, een eenmanskoninkrijk, vouwstoelen die zijn ontworpen om niet te werken, een originele brief en een geheimzinnige sleutel van Picasso verstopt in de Complete Oxford Dictionary, de twaalfjarige Bea die in de dakgoot staat te wachten op haar grote liefde.
Neospartaans melancholisch absurdisme is een verrassend debuut waarin de menselijke eigenschappen tot het extreme zijn uitvergroot. Waarin de werkdag van Monet begint en eenzaamheid aan banden wordt gelegd door een eenzaamheidsoverwinningsprogramma. Een humoristisch, macabere verhalenbundel die schuurt en confronteert.

Auteur: Edmond Rinnooy Kan
Uitgever: Nijgh & van Ditmar
Nederlands Paperback
ISBN: 9789038807706
Druk 1: augustus 2021
224 pagina’s