Schrijfwedstrijd Historische verhalen: De Tweede Wereldoorlog – 15 feb 2022

Schrijfwedstrijd De Tweede Wereldoorlog

De Tweede Wereldoorlog – voor de een is het nog een herinnering, voor de ander is het een catastrofe uit een ver verleden. Maar iedereen kent wel de verhalen van verzetshelden, van militairen die de stranden van Normandië bestormen, van de vernietigingskampen, de maatschappelijke ontwrichting en de hongerwinter.

Kun je niet wachten om jouw verhaal over de Tweede Wereldoorlog te vertellen? Dat is mooi, want Uitgeverij Historische Verhalen schrijft een wedstrijd uit. In maximaal 3500 woorden mag jij een verhaal schrijven over die Tweede Wereldoorlog. Kies zelf de gebeurtenis die jou het meest aanspreekt. Het mag overal ter wereld zijn, zolang het decor maar historisch correct is. Hou je aan de tijdsgrenzen van 1939 en 1945.
Als jouw verhaal ons aanspreekt, wordt het gepubliceerd in een verhalenbundel die in 2022 in de boekhandel ligt. Een mooie binnenkomer voor beginnende schrijvers en een bevestiging van vakmanschap voor de gevorderde auteurs!

De beste vijftien inzendingen
 worden beloond met een auteursexemplaar van de bundel en de betreffende auteurs zullen natuurlijk tijdens de boekpresentatie in het zonnetje worden gezet.

Voorwaarden:
1. Elke auteur mag maximaal twee verhalen insturen.
2. Deelname aan de wedstrijd is gratis.
3. Inzendingen zijn nog nergens gepubliceerd.
4. Inzendingen spelen zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog (1939-1945) en zijn historisch correct en/of gebaseerd op historische gebeurtenissen
5. Inzendingen zijn niet korter dan 2.000 en niet langer dan 3.500 woorden – er wordt marge van 5 procent gehanteerd.
6. Inzenden kan vanaf 23 oktober en de deadline is op  15 februari 2022. Inzendingen die daarna binnenkomen, worden niet in behandeling genomen.

Ga naar de website van Historische Verhalen voor alle informatie, het reglement en om verhalen in te sturen.