Verhalenbundel: ‘Het verbond tegen meedogenloos mooie jongens en andere zwartgallige verhalen’ – Carl Stellweg

Verhalenbundel: ‘Het verbond tegen meedogenloos mooie jongens en andere zwartgallige verhalen’ – Carl Stellweg

Melancholisch, soms ietwat zwartgallig, maar desondanks ontzettend vermakelijk: ‘Het verbond tegen meedogenloos mooie jongens’ van Carl Stellweg is een bundel die de lezer pakt en niet meer loslaat tot alle negen verhalen gelezen zijn. Tijdloze verhalen zijn het, over einzelgängers in een weerbarstige, af en toe ondoorgrondelijke wereld. De pessimistische sfeer vindt een tegenwicht in relativerende humor en een luchtige stijl, dus is dit de ideale bundel om mee weg te kruipen tijdens de komende donkere maanden. ‘Het verbond tegen meedogenloos mooie jongens’ wordt sinds vrijdag 3 december uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Een meedogenloos mooie jongen kiest al in zijn studentenjaren bewust het slechte pad. Drie huisgenotes, een suspecte zuurkoolstamppot en een jong katje spelen daarbij een cruciale rol. Aldus, samengevat, het titelverhaal van deze intrigerende bundel. Auteur Carl Stellweg zadelt je op met een luxeprobleem: lees je deze negen melancholische maar ook vermakelijke en spannende verhalen in één ruk uit? Of bewaar je er een aantal? Dan kun je langer genieten van de fijnzinnige, heldere stijl, de ritmische zinnen, de verrassende woordkeuzes, de treffende omschrijvingen, en de hoofdpersonages – vaak eenzame, geheimzinnige buitenstaanders, met wie je toch moeiteloos een band smeedt. Immers, velen van ons voelen zich weleens een buitenstaander. Deze verhalen omwikkelen je in een nevel van weemoed, die je gek genoeg gelukkig maakt.

Over de auteur

Carl Stellweg woont in Rotterdam. Hij is auteur, journalist, vertaler en zijn leven lang al buitenstaander uit overtuiging. Toch kent hij veel mensen die hij aardig vindt en die zeggen dat ze hem aardig vinden. Eerder verscheen van hem de roman ‘Mijn Beeldschone Aandoening’ (Compaan, 2011) en het journalistieke reisverslag ‘De Wereld van de islam in begrijpelijke taal’ (I-publish, 2014). Hij werkt aan nóg een verhalenbundel en een roman.

Titel: Het verbond tegen meedogenloos mooie jongens – en andere zwartgallige verhalen
Auteur: Carl Stellweg
Verschijningsdatum: 03-12-2021
Aantal pagina’s: 150
ISBN: 9789464501247
Verkoopprijs: € 19,50