Verhalenbundel: ‘Kleistreken’ – Roland Bergeys

Verhalenbundel: ‘Kleistreken’ – Roland Bergeys

Klei: leem, volaarde. Streek: gebied, laakbare daad. Beide definities komen tot uiting in dit boek over het verleden van bewoners van de kleistreek. Macht en onmacht, maar ook tederheid en eerste pareltjes van geluk spelen er een rol in. Bewerkte sagen en hallucinante personages creëren dan weer een feeërieke sfeer. Moet De Vleermuis de duimen leggen voor De Hondenvreter? Spookt De Zwarte Veerman nog altijd rond? Of hoeveel keer moet Jetje haar rugje nog krommen in het geleeg? Het leven in de Rupelstreek vroeger geleek erg op dat in andere streken waar steenbakkerijen uit de grond rezen, zo vertellen deskundigen in Vlaanderen en Nederland. Kenners van de regio zorgen ook voor historische duidingen die samen met de links naar de steenbakkersliedjes, de volkse vertellingen op Eclips tv, en de prachtige foto’s van dit geheel een totaalbelevenis van woord, klank en beeld maken. Als telg van steenbakkers weet Roland Bergeys waarover hij vertelt, en grijpt hij met zijn nieuwe en herwerkte verhalen de lezer meteen bij de keel. Een bijzonder boek voor fijnproevers van nostalgie.

Auteur: Roland Bergeys
Uitgever: Uitgeverij C. De Vries-Brouwers
Nederlands Paperback
ISBN: 9789061740865
Druk 1: december 2021
168 pagina’s