Verhalenbundel: ‘Gado Gado’ Indonesische Verhalen van Hans Rolloos

Verhalenbundel: ‘Gado Gado’ Indonesische Verhalen van Hans Rolloos

GADO – GADO, is een caleidoscoop van verhalen over Indonesië. Over oude koninkrijken uit vervlogen tijden, de Borobudur Tempel, het ontstaan van de Moeder Stad Jakarta, de Verenigde Oost- Indische Compagnie en de lucratieve handel in opium en nootmuskaat, Sjamaans en Stille Kracht, eigenzinnige Nederlandse wetenschappers en pioniers, de jacht op tijgers, het leven in de kampong aan de straatkant, de Chinese leeuwendans, Barangsai en Pencak Silat, de Indonesische vechtkunst, de dranken papagaaiensoep en zilvernekkie, smullen in de warung en het maken van kroepoek, de Slag bij Java Zee en de Birma Spoorweg, Indische Nederlanders en Molukkers, weerzien na 55 jaar, Jogjakarta, Bali en Lombok, Aceh na de tsunami, Papua, een vulkaantocht met 4W-drive, de filosofie van de rijstvelden, een gamelan van koekblikken en lege flessen, het wajangpoppen spel en Gong Makers, natuurparken, gibbons, orang-oetans en zeeschildpadden, leven bij inheemse stammen in Borneo, etc, in totaal 47 verhalen.

Auteur: Hans Rolloos
Nederlands Paperback
ISBN: 9789464435474
Druk 1: juni 2022
340 pagina’s