Verhalenbundel: ‘De man die lucht verkocht in het Heilige Land’ van Omer Friedlander

Verhalenbundel: ‘De man die lucht verkocht in het Heilige Land’ van Omer Friedlander

Urgent debuut over overlevers, gelukszoekers en slachtoffers in het nog altijd onstuimige Israël

‘Ieder verhaal raakte me en leerde me iets nieuws.’ Sigrid Nunez, auteur van o.a. De vriend

Met dit boek toont Omer Friedlander zijn immense literaire talent. Hij neemt je mee naar de smalle steegjes van Jeruzalem, de verlaten Negev-woestijn en de uitgestrekte sinaasappelboomgaarden van Jaffa. Of het nu gaat om de gescheiden oplichter die samen met zijn jonge dochter flessen ‘heilige lucht’ verkoopt aan onwetende toeristen of om de Israëlische vrijwilliger aan de Westelijke Jordaanoever die rouwt om haar overleden zoon, allemaal zijn ze op zoek naar verbinding.

De verhalen zijn stuk voor stuk warm, ontroerend en bijzonder. Gevoelige momenten worden afgewisseld met soms absurde, bijna sprookjesachtige situaties. Het resulteert in prachtig proza dat van de pagina’s afspat en niemand onberoerd zal laten.

Over De man die lucht verkocht in het Heilige Land
‘Ik las dit boek in één ruk uit, me verbazend over het feit dat elke pagina van elk verhaal blijft boeien. In het bijzonder bewonder ik Friedlanders talent om verhalen te creëren die tussen realisme en fabels in vallen en bovenal een gevoel van urgentie creëren. Ieder verhaal raakte me en leerde me iets nieuws.’ Sigrid Nunez

‘Dit is een verhaal waarin dingen veranderen, en dan opnieuw veranderen, en dan weer veranderen, en niet op een manier die iemand kon zien aankomen. Ik vond het boeiend en anders, en ik zou deze schrijver zeker in de gaten houden.’ Rebecca Makkai, auteur van Een stralende toekomst

Omer Friedlander (1994) werd geboren in Jeruzalem, groeide op in Tel Aviv en woont tegenwoordig in New York. Hij behaalde zijn master in Creative Writing aan Boston University, waar hij een Saul Bellow Fellowship in fictie kreeg toegekend en winnaar was van het Leslie Epstein Global Fellowship. Hij ontving ook verscheidene andere beurzen aan o.a. New York University. Met zijn korte verhalen won hij verschillende prijzen en ze werden gepubliceerd in de VS, Canada, Frankrijk en Israël.

Uitgever: Spectrum
Auteur: Omer Friedlander
Nederlands Paperback
ISBN: 9789000376971
Druk 1: april 2022
272 pagina’s