Bundel: ‘Van Kluun tot Clinton’ van Peter Mabelus

Bundel: ‘Van Kluun tot Clinton’ van Peter Mabelus

Van Kluun tot Clinton: Van Jan Wolkers tot Prins Bernhard Junior, van Donald Trump tot Hollywoodsterren als Donald Sutherland en Dennis Hopper en rocksterren als Bob Dylan en Billy Preston, de stoet van beroemdheden, waar Peter Mabelus vaak ook nog een innige vriendschap mee opbouwt, lijkt eindeloos. In zijn vierde boek, de bundel ‘Van Kluun tot Clinton’ zijn tientallen reportages opgenomen, waarin Mabelus op zijn bekende, hilarische wijze verslag doet van zijn “ontmoetingen” met een aantal Groten der Aarde.

“Mabelus is een woordkunstenaar in zijn puurste vorm.” NBD Biblion

“Mabelus schopt flink om zich heen, geeft blijk van grote intelligentie, een onweerstaanbaar gevoel voor humor en een tot diep nadenken stemmend cynisme.” Marc Kerkhofs

‘Hyperorigineel’, aldus Pieter Waterdrinker

Peter Mabelus: Peter wordt door zijn vrienden nogal eens gekscherend “de Forrest Gump van De Lage Landen” genoemd, naar de gelijknamige hoofdpersoon van de met maar liefst zes Oscars bekroonde verfilming van het gelijknamige boek van Winston Groom uit 1985. Net als Forrest Gump lijkt Mabelus toevallig, maar soms ook op eigen initiatief, telkens in contact te komen met personen die een cruciale rol hebben gespeeld, of spelen, in de (inter)nationale wereld van politiek, literatuur, film, muziek, georganiseerde misdaad en kunst.

Auteur: Peter Mabelus
Uitgever: Ambilicious Llp
Nederlands Paperback
ISBN: 9789493275232
Druk 1: april 2022
231 pagina’s