Verhalenbundel: ‘De schreeuw’ van Frans Gillis

Verhalenbundel ‘De schreeuw’ van Frans Gillis

‘De schreeuw’ is het verhaal van een man die van jongs af met de vraag zit wat hij op deze wereld komt doen, en daar geen antwoord op kan vinden. Het resultaat hiervan is onrust. Zijn leven lang. Het uiteindelijk gevolg; zijn ondergang. ‘In het verloren paradijs’ lopen verhalen van drie mannen door elkaar. Michel ondergaat het leven passief. Paul en Pat willen zich waarmaken. De ene langs zakelijke weg, de ander langs een artistieke weg. Geen van beiden slaagt daarin. Waar de eerste tot wanhoop komt en de tweede ondanks alle tegenwerking niet opgeeft gaat het leven aan Michel voorbij. ‘In rollen in het gras’ rekent de hoofdpersoon met zijn onechtheid af en komt tot de conclusie dat deze realiteit voor hem niet houdbaar is. Frans Gillis schreef rond zijn achttiende zijn eerste verhalen. Na een loopbaan in de financiële wereld, raapte hij – eenmaal met pensioen – het schrijven weer op. Een resultaat hiervan zijn deze drie verhalen en drie gedichten. Frans is auteur van onder andere de succesvolle uitgave ‘Levenslang’.

Auteur: Frans Gillis
Uitgever Mosae Libro
Nederlands Paperback
ISBN: 9789086665464
Druk: 1 mei 2022
168 pagina’s