Verhalenbundel: ‘Van A tot Z, of toch bijna’ van Lieven Vandekerckhove

Verhalenbundel: ‘Van A tot Z, of toch bijna’ van Lieven Vandekerckhove

In dit boek staan mooie verhalen voor wie daarnaar op zoek is. Maar de lezer geniet minstens evenveel van wat tussen de lijnen staat. En dat is een prachtig zelfportret van de schrijver. Wat je in een officieel curriculum vitae nooit aantreft, ligt hier bladzijde na bladzijde zomaar voor het rapen: de waarheid die niet de pretentie heeft het te willen zijn. Rik Torfs Lieven Vandekerckhove heeft een academische loopbaan aan de Katholieke Universiteit Leuven achter de rug. Als socioloog publiceerde hij meerdere boeken, waarvan er enkele vertaald werden in het Frans, Engels en/of Duits. In 1982 kreeg hij voor zijn studie “Gemaakt van as. Lichaam en norm in de westerse cultuur” de driejaarlijkse Jan en Maria Huyghe-prijs voor humane wetenschappen. Tussendoor schreef hij cursiefjes en kortverhalen. Zijn eerste bundel, “In schuinschrift”, werd uitgegeven in 2019.

Auteur: Lieven Vandekerckhove
Uitgeverij Liverse
Nederlands Hardcover
ISBN: 9789492519726
Druk: 1 juni 2022
122 pagina’s