Novelle: ‘Zo hoog de zon stond’ van Simone Atangana Bekono

Novelle: ‘Zo hoog de zon stond’ van Simone Atangana Bekono

Als kunstenares Sonny in de zomer naar haar geboortedorp terugkeert om aan een fotoreeks te werken, nodigt basisschoolvriendin Myrthe haar uit om samen op haar ouderlijk huis te passen. In villa In ’t huuske, waar ramen met afstandsbedieningen opengaan en een virtuele assistent antwoord geeft op al je vragen, schuilen ze voor de hittegolf die het land teistert. De vraag is of het buiten aangenamer is dan binnen in de huiveringwekkende koelte. Langzaam raakt Sonny de grip op de realiteit kwijt – door de vele wijn, de slapeloze zomernachten, Myrthes onvoorspelbare gedrag en die unheimische villa die een eigen wil lijkt te hebben en die weigert Sonny te laten vertrekken.

Uitgever: de Arbeiderspers
Auteur: Simone Atangana Bekono
Nederlands Hardcover 9789029547185
Druk 1: december 2022
96 pagina’s