J.M.A. Biesheuvelprijs 2023

J.M.A. Biesheuvelprijs 2023

Op zondag 19 februari 2023 zal voor de achtste keer de J.M.A. Biesheuvelprijs worden uitgereikt. De prijs, die dit jaar werd toegekend aan Hanna Bervoets voor de bundel Een modern verlangen, is bestemd voor de beste verhalenbundel van het voorafgaande kalenderjaar. Eerdere winnaars waren onder anderen Rob van Essen, Maarten ’t Hart en Mensje van Keulen.

De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2023 bestaat uit Joost Baars, Yra van Dijk, Judith Eiselin, Ilse Josepha Lazaroms en Dieuwertje Mertens. 

Uitgevers kunnen tot en met 31 december in 2022 verschenen verhalenbundels inzenden voor de prijs (klik hier voor meer informatie over de reglementen en het inzenden). Het prijzengeld van de J.M.A. Biesheuvelprijs wordt zoals altijd ingezameld via een crowdfundingscampagne. Die zal eind 2022 starten, en enkele dagen voor de prijsuitreiking sluiten.

De uitreiking van de J.M.A. Biesheuvelprijs vindt op 19 februari 2023 plaats tijdens een programma van de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam. De prijs maakt deel uit van het programma van de Week van het Korte Verhaal (14 tot en met 21 februari) en is een initiatief van Irwan Droog, Arjen Fortuin, Daphne de Heer, Esther Kuijper, Roos van Rijswijk en Edith Vroon.

Bron: Website JMA Biesheuvelprijs