Historische Verhalen – Korte verhalen uit de Tweede Wereldoorlog

Historische Verhalen – Korte verhalen uit de Tweede Wereldoorlog

De Tweede Wereldoorlog – voor de een is het nog een herinnering, voor de ander is het een catastrofe uit een ver verleden. Maar iedereen kent wel de verhalen uit de oorlog, zoals bijvoorbeeld die van de zusjes Johanna en Mirjam Hoogstraal. We zien hen op de voorkant van de omslag, spelend in een bloemenveld. Met de gele ster op hun jurk staan ze symbool voor de zwartste bladzijdes uit de geschiedenis. De oorlog markeert een tijd van chaos, van conflict, van strijd – en in die turbulentie ontstaan menselijke verhalen. In deze bundel lees je zo over een Joods meisje dat weet te ontsnappen uit een trein, over een boekverkoper die vreest voor zijn voortbestaan en over vrouwen in een Jappenkamp. Voor veel mensen veranderde de oorlog hun leven in een oogwenk. Plots moesten ze zich plooien naar de nieuwe werkelijkheid – goedschiks of kwaadschiks.

AUTEURS

Ayleen Anders, Ykelien L. Boersma, Sasja Coehoorn, Anna Czerednik, Eva Gabriela, Annejet Groenewegen van der Weiden, Elsbeth de Jager, Arisca ter Maaten, Marjet Maks, Aline Pennewaard, Judith Poels, Mathieu Prins, Danique van der Rijt-de Ridder, Robert Tetteroo, Emily Visser.

Uitvoering: Paperback Druk 1: nov 2022
ISBN:9789083280998
Aantal pagina’s: 273
Prijs: €17,50