Verhalenbundel: ‘Alles wat knelt’ van Mariska Hammerstein

Verhalenbundel: ‘Alles wat knelt’ van Mariska Hammerstein

Tien korte verhalen die vaak bedrieglijk realistisch lijken, tot ze een onverwachte wending krijgen of een afslag nemen die je als lezer niet zag aankomen. De soms wat laconieke stijl werkt humoristisch en maakt deze verhalen – soms schurend en met veel geharrewar en gehotsebots rond relaties – heel herkenbaar.

Mariska Hammerstein volgde een journalistieke opleiding, werkte jarenlang als redactrice en vertaalster voor uitgeverijen en publiceerde tientallen kinder- en jeugdboeken. Ze is nu teruggekeerd naar haar oude liefde: het schrijven van korte verhalen voor volwassenen. Het verhaal ‘De vertaalster’ verscheen eerder in het literaire tijdschrift Kort verhaal (voorheen De Tweede Ronde). Een novelle is in voorbereiding

Als je dit leest, wil je weten wat je van dit boek kunt verwachten. Nou dit: tien korte verhalen over een verontwaardigde kleuter, een tiener die moet dealen met de zelfmoord van een leraar, een onwillige Franse arts, een schuld&boete-verhaal over meedoen aan pesten en de nodige verhalen over het geharrewar en gehotsebots rond relaties. Er schuurt van alles, in de meeste verhalen is niets wat het lijkt en zelfs over de zonnigste vakanties valt nog een schaduw. Veel plezier hiermee!

Auteur: Mariska Hammerstein
Nederlands Hardcover
ISBN: 9789080806900
Uitgeverij Pennestreek
Druk 1: september 2022
132 pagina’s