Verhalenbundel: ‘Bijna iedereen heeft kanker’ van Saskia Maaskant

Verhalenbundel: ‘Bijna iedereen heeft kanker’ van Saskia Maaskant

‘Heftig’, piept ze. ‘Wat is heftig?’ vraag ik. ‘De titel’, zegt ze. ‘Nee, hoor’, zeg ik. ‘Want het is zo.’ Ze klikklakt met haar pen en drukt haar bril terug omhoog op haar neus. ‘Ja’, zegt ze. ‘Ja, dat is wel zo, maar het is zo… direct.’ ‘Als jij in een boekhandel bent en je ziet een boek liggen met de titel Bijna iedereen heeft kanker, wat doe je dan?’ Ze klikklakt nog een keer met haar pen. Irritant. Knippert met haar grote ogen achter de glazen die moeten worden schoongepoetst. ‘Ik zou het oppakken en even de achterkant lezen’, zegt ze. ‘Want het is zo.’

Bijna iedereen heeft kanker is een bundel vol avonturen. Verhalen met een onverwachte twist, een lach én een traan. En, vooruit, ook nog wat andere dingen die kanker misschien wel ietsje minder eng en vooral bespreekbaarder maken.

De extraatjes met een ‘k’ maken dit boek tot een essentiële aanwinst voor de boekenkast (en misschien ook wel keukenkast). MET GRATIS ‘Wat ontzettend k voor je!’-KAART Saskia Maaskant (1981) is auteur, blogger en spreker. Haar vierde jeugdroman Meerminnen verdrinken niet (2020) werd genomineerd voor de Archeon Thea Beckmanprijs 2021. In juni 2021 kreeg ze de diagnose hodgkin.

Auteur: Saskia Maaskant
Uitgeverij Davidsfonds
ISBN: 9789002277412
Druk 1: 22 november 2022
272 pagina’s