Verhalenbundel: ‘Kopje blijdschap’ van Erik Van Der Velden

Verhalenbundel: ‘Kopje blijdschap’ van Erik Van Der Velden

Het insmeren van zonnebrandcrème, het likken aan een bevroren brugleuning, het knuffelen van een appeltaart of het lezen van de hand van een aantrekkelijke dame. Je leest het in deze passievolle bundel. Herleef het gelukzalige gevoel van een eerste liefde. Mijmer mee met de gedachten aan logeerpartijtjes. Kruip in de huid van een leraar met een bijzondere boodschap. De verhalen in ‘Kopje blijdschap’ zijn afwisselend sarcastisch, dolkomisch of ietwat melancholisch. Wat ze gemeen hebben is liefde in alle toonaarden.

Erik van der Velden (1974) is een fervent deelnemer aan schrijfwedstrijden. Hij voelt zich goed thuis in het romantische en humoristische genre en doet dat met veel plezier. In 2022 heeft dat geleid tot zijn debuutroman “Avondrood”. In vrijwel alles ziet hij een verhaal. Deze bundel is een selectie van zijn verhalen waarvan een groot deel in de prijzen is gevallen. De glimlach van de lezer is zijn grootste drijfveer.

Een bericht van de auteur Erik van der Velden.

“Ieder jaar neem ik deel aan de zomerschrijfwedstrijd van Kortverhaal.info. Drie verhalen die destijds op de site zijn gepubliceerd, staan ook in de bundel, samen met een dertigtal andere korte verhalen. In 2022 heb ik ook mijn eerste roman, genaamd “Avondrood” gelanceerd en op dit moment ben ik bezig met een SF-roman. Schrijven is mijn grootste passie en ik hoop nog veel meer werken te publiceren.”

Zijn winnende verhaal uit 2020 is HIER te lezen.

Auteur: Erik Van Der Velden
Uitgeverij Ellessey
Nederlands Paperback
ISBN: 9789464495614
Druk 1: december 2022