Schrijfwedstrijd Het Korte Verhaal: de winnaar!

Het is de laatste dag van september en dat betekent dat we vandaag de winnaar bekendmaken van onze zomerschrijfwedstrijd. Aan alle deelnemers, nogmaals van harte bedankt voor jullie inzending. Deze editie van de schrijfwedstrijd werd dankzij jullie allemaal een groot succes. Hieronder kunnen jullie het juryrapport lezen en daarmee wie het winnende verhaal van 2020 schreef!

Juryrapport schrijfwedstrijd Het Korte Verhaal 2020

Zo lastig als het was om uit de 84 inzendingen een wekelijkse winnaar te pikken, zo eenvoudig was het om de eindbaas te bepalen. Hoewel alle juryleden op basis van hun eigen afwegingen een top drie samenstelden en zo tot verschillende lijstjes kwamen, stond één verhaal op alle overzichten. De zinnen ‘Zijn handen waren akkers: grove voren in enorme handpalmen, gevormd uit eeltige klei. Op zijn handrug groeide blondharig graan’, bleken de gouden zinnen.

Erik van der Velden heeft met zijn verhaal Gods akker deze schrijfwedstrijd gewonnen. Van harte gefeliciteerd Erik!

De beeldende stijl, de fraaie twist en, ach ja, de eeuwige ontroering van het jaloersmakend naïeve kind maken dat alle juryleden graag meer korte verhalen van de chemicus uit Zevenbergen zouden willen lezen. We hopen dat het door hem gewenste reizen veel inspiratie gaat opleveren. Met 50 euro kom je niet ver, maar het is een begin.

Wat de andere negen verhalen uit de eindstrijd betreft, wil de jury nog melden dat ze deze met veel plezier heeft gelezen. Aan verhaalideeën en creativiteit bleek gelukkig geen gebrek. De uitdaging zat ‘m erin deze samen te ballen in maximaal 500 woorden. En dat is reuze moeilijk. Want zowel een teveel als een gebrek aan woorden is een zonde. Een kort verhaal moet precies in balans zijn. Zelfs in het exact 500 woorden tellende Gods akker mag hier en daar nog een schop in de grond. Aan de andere kant, het perfect geschreven (korte) verhaal bestaat niet. Daarvoor zijn er te veel verschillende lezers. Gelukkig maar.

Marjet Maks
Remko Meddeler
Carien Touwen

4 Reacties

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.