Shortlist J.M.A. Biesheuvelprijs bekend

De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2023 heeft een shortlist van vijf titels samengesteld. De winnaar zal bekendgemaakt worden tijdens de feestelijke uitreiking op 19 februari, tijdens de Week van het Korte Verhaal.

De shortlist bestaat uit:

De J.M.A. Biesheuvelprijs 2023, de prijs voor de beste verhalenbundel van het afgelopen jaar, wordt uitgereikt op zondag 19 februari, tijdens de Week van het Korte Verhaal. Het feestelijke programma rondom de uitreiking vindt plaats in SPUI25. Roos van Rijswijk brengt een ode aan het korte verhaal. Sara de Monchy draagt een kort verhaal van J.M.A. Biesheuvel voor. Presentatie is in handen van Arjen Fortuin.

Je kunt je hier gratis aanmelden voor de uitreiking.

De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2023 bestaat uit Joost Baars, Yra van Dijk, Ilse Josepha Lazaroms en Dieuwertje Mertens.

Het prijzengeld voor de J.M.A. Biesheuvelprijs wordt bijeengebracht door een crowdfundingsactie op platform Voor de Kunst. De hele opbrengst gaat naar de prijswinnaar. Doneren? Dat kan hier tot 17 februari!

Voor meer informatie kunt u terecht op www.jmabiesheuvelprijs.nl.

De J.M.A. Biesheuvelprijs werd in 2015 in het leven geroepen door Irwan Droog, Arjen Fortuin, Daphne de Heer, Esther Kuijper, Roos van Rijswijk en Edith Vroon. De J.M.A. Biesheuvelprijs is de eerste en enige prijs voor de beste Nederlandstalige korteverhalenbundel. Het is bovendien de enige literaire prijs die geheel wordt gecrowdfund: het totale bedrag dat via Voordekunst wordt gedoneerd, gaat naar de winnende schrijver. De prijs is vernoemd naar J.M.A. Biesheuvel, een van de grootmeesters van het korte verhaal. Eerdere winnaars waren onder anderen Rob van Essen, Maarten ’t Hart en Mensje van Keulen. In 2022 won Hanna Bervoets de prijs met haar bundel Een modern verlangen.

Bron: website SLAA