Hebban organiseert schrijfwedstrijd voor literaire verhalen: de Renate Dorrestein Prijs – 25 juni

Hebban organiseert schrijfwedstrijd voor literaire verhalen: de Renate Dorrestein Prijs

Naast de Harland Prijs voor speculatieve verhalen en de Goeken Prijs voor spannende verhalen presenteren we vandaag de nieuwe naam voor onze schrijfwedstrijd voor literaire verhalen: de Renate Dorrestein Prijs. Inzenden kan van 1 juni tot en met 25 juni.

Het literaire ‘genre’ is tot dusver een opvallende afwezige in het Hebban schrijfwedstrijdenlandschap. Met de Renate Dorrestein Prijs willen we dat gat vullen en hebben we de ambitie de grootste schrijfwedstrijd voor literaire verhalen in het Nederlandse taalgebied op de kaart zetten. De naam Renate Dorrestein werd vaak genoemd in onze enquete naar een naam voor onze literaire schrijfwedstrijd. Bureau Weesperzijde, dat de nalatenschap van Renate Dorrestein beheert, is verheugd over de eervolle vernoeming van Renate Dorrestein.

Net als bij de andere grote schrijfwedstrijden van Hebban.nl bedraagt de hoofdprijs € 1000 euro en een plaquette. De andere verhalen die de top vijf halen, ontvangen een publicatievergoeding. De vijf beste verhalen worden als Hebban ebook gepubliceerd en gratis beschkbaar gesteld aan leden van de Hebban lezerscommunity. Stichting Renate Dorrestein stelt bovendien een extra prijs ter beschikking: de winnaar krijgt de gelegenheid om de Renate Dorrestein Suite te gebruiken als inspirerende schrijfplek.

Het reglement van de schrijfwedstrijd is hier op Hebban te vinden.

2 Reacties

 1. Hallo,
  Ik heb een verhaal ingestuurd en verzuimd het verhaal te anonimiseren. Kan ik dat nog wijzigen?
  Hartelijk,
  Andre

  • Beste Andre,
   Je moet hiervoor contact opnemen met Hebban. Wij organiseren deze wedstrijd niet.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.