Verhalenbundel: ‘Alles ritselt en ruist’ van Esther Teule

Verhalenbundel: ‘Alles ritselt en ruist’ van Esther Teule

24 dierenverhalen voor volwassenen

Op geestige en diepzinnige wijze neemt auteur Esther Teule je mee in de binnenwereld van steeds een ander personage: Merel, Bunzing, Pad … dieren die leven in de Nederlandse natuur. De korte verhalen worden afgewisseld door prachtige illustraties in kleur. Merel is een echte merel, Pad een echte pad. Toch lijken hun gedachten en gevoelens opmerkelijk veel op de onze. Zo kampt Egel met een slepende depressie, besluit Mestkever zich na zijn werkzame leven over te geven aan het grote onbekende en vindt Vleermuis een diepe vrede in haar laatste momenten. De natuur vormt de rode draad, een altijd aanwezige achtergrond waarin de verhalen opkomen en weer verdwijnen. ‘Alles ritselt en ruist” is een boek dat raakt, ontroert en je met een licht gevoel achterlaat.

Over de auteur

Esther Teule werd in 1963 geboren in Canada. Vanaf haar derde groeide ze op in Nederland. Ze verkende de popwereld als zangeres van de succesvolle Novoband en ontving in 1991 de Zilveren Harp voor haar solo-album Esther Tuely. Tot eind jaren 90 werkte ze als achtergrondzangeres voor diverse Nederlandse artiesten en Disney-producties. Zeven jaar lang was ze de stem van Radio Twee. Na haar muzikale loopbaan was Esther lange tijd coach en meditatiedocent. Ze woont in Lelystad, is getrouwd en heeft een dochter.

Auteur: Esther Teule
Nederlands Softcover
ISBN: 9789083311708
Druk 1: 30 april 2023
124 pagina’s