Schrijfwedstrijd Hebban Zomerlezen: een foto in duizend woorden

Schrijfwedstrijd Hebban Zomerlezen: een foto in duizend woorden

Het is zomer! Dat betekent (hopelijk) dat je wat rust hebt en tijd om leuke dingen te doen. Daarom dagen we je uit om een geweldig kort verhaal te schrijven voor de Zomerlezenschrijfwedstrijd. Wie grijpt een van onze foto’s aan om een betoverend, spannend, geweldig verhaal te schrijven? Je hebt maximaal duizend woorden. Lees snel hoe je meedoet.

Een foto zegt meer dan duizend woorden, is de zegswijze. Bij eerdere schrijfwedstrijden vroegen we auteurs het omgekeerde te bewijzen. Deze zomer willen we graag een combinatie zien: de foto die je kiest is niet alleen de inspiratie voor je verhaal, het beeld vormt er een integraal onderdeel van. Wie schrijft het mooiste verhaal met gebruikmaking van dit beeld?

De opdracht

Kies een van de foto’s op deze pagina op de website van Hebban en gebruik die als integraal onderdeel van je verhaal. Je mag het gebruiken als een scène in het verhaal, als beeld dat aan een hoofdpersoon wordt getoond, als wanddecoratie in de ruimte waar het speelt of op wat voor andere creatieve manier dan ook, als het beeld maar herkenbaar voorkomt. Je hebt maximaal duizend woorden om in combinatie met het beeld een overtuigend verhaal neer te zetten. Het thema is vrij, dus verras Hebban!

Deadline: 20 augustus 2023

Max aantal woorden: 1000 inclusief titel

Alle informatie over deze schrijfwedstrijd staat hier op Hebban.