Bundel: ‘Over vrouwen’ van Susan Sontag

Bundel: ‘Over vrouwen’ van Susan Sontag

Susan Sontag geldt bijna twintig jaar na haar dood nog steeds als een van de grootste, origineelste Amerikaanse denkers. Geen ander weet culturele fenomenen zo treffend en scherp te ontleden als zij. In dit boek zijn haar stukken over vrouwen voor het eerst samengebracht. Ze schrijft over de neiging van vrouwen zich kleiner en afhankelijker te maken, ook als ze slim, ambitieus en zelfverzekerd zijn. Over schoonheid en waarom veroudering voor vrouwen erger is dan voor mannen, macht en klasse. Ze roept op intellect en complexiteit te verdedigen tegen versimpeling. Hoewel de meeste stukken rond 1970 zijn geschreven zijn ze beangstigend actueel. Met een inleiding van Bregje Hofstede.

Uitgever: Uitgeverij Pluim
Auteur: Susan Sontag, Bregje Hofstede
Vertalers: Karina van Santen, Martine Vosmaer
Nederlands Paperback
ISBN: 9789493304642
Druk: juni 2023
224 pagina’s