Young Adult schrijfwedstrijd Schrijven Online – 2 okt 2023

Het Young Adult-genre blijft onverminderd populair – zo merkte ook onze hoofdredacteur Frank Noë toen hij bij een Booktok-evenement was. Een mooi moment dus om een YA-schrijfwedstrijd te starten in samenwerking met schrijfster Margje Woodrow.

De opdracht

Schrijf een openingsscène van maximaal 500 woorden van een YA-verhaal. De hoofdpersoon moet tussen de 16 en 22 jaar oud zijn. Het onderwerp staat je vrij, evenals de setting: of je kiest voor een hedendaags verhaal, een fantasy- of dystopische setting of een historisch verhaal, alles mag.

Let er wel op dat je een echt YA-verhaal schrijft. Vaak zijn YA-boeken coming-of-age-verhalen en staan onderwerpen als identiteit centraal. Ook kent het een hele andere toon dan romans voor volwassenen.

Deadline: 2 oktober 2023, 23:59 uur.

De jury bestaat uit de redactie van Schrijven Online en schrijfster Margje Woodrow.
Margje Woodrow (1975) was jarenlang juf van groep 8. Tegenwoordig heeft ze haar handen vol aan het schrijven van spannende jeugdthrillers als ‘Verwoest’, en aan het geven van lezingen en workshops op middelbare scholen. Als ze hier niet mee bezig is, loopt ze hard met haar hond, kijkt ze films op Netflix of struint ze kringloopwinkels af, op zoek naar mooie en bijzondere spullen. Maar wát ze ook doet: ze houdt haar ogen en oren open voor ideeën voor nieuwe boeken!

De winnaar ontvangt een boekenpakket en een publicatie in het literaire katern Alice. De winnaar wordt 13 oktober bekend gemaakt.

Alle informatie over deze schrijfwedstrijd en het inzendformulier vind je op de website van Schrijven Online.