Verhalenbundel: ‘Glorie en heerlijkheid’ van Erwin Mortier

Verhalenbundel: ‘Glorie en heerlijkheid’ van Erwin Mortier

Eindelijk ook verhalen

Van een melancholische klokkenmaker tot transcendente tuinkabouters en de eerste zwarte paus – in Glorie en Heerlijkheid trekt Erwin Mortier alle registers open om te tonen wat het korte verhaal voor hem is: een literaire speeltuin die hij bezoekt tijdens het schrijven aan ander werk, een laboratorium waarin alles mogelijk is en niets te gek. Het onversneden vertelplezier, het spel met de taal, de buitelingen der gedachten – het spat van het papier af. Glorie en Heerlijkheid is een staalkaart van wat Mortier als auteur vermag, en tegelijk een pleidooi voor meer speelsheid in de letteren. Als schrijver wil hij de wereld al zijn tanden laten zien – in een glimlach weliswaar.

Auteur: Erwin Mortier
Uitgeverij De Bezige Bij
Nederlands Softcover
ISBN: 9789403128986
Druk 1: september 2023
320 pagina’s