Verhalenbundel ‘Mond vol vogels’ van Samanta Schweblin

Verhalenbundel ‘Mond vol vogels’ van Samanta Schweblin

‘Wat Schweblin zo opzienbarend maakt als schrijfster, wat haar zeldzaam en belangrijk maakt, is dat ze niet gedreven wordt door louter talent of ambitie, maar door visie.’ – The New York Times

De briljante verhalen in Mond vol vogels graven zich in in je psyche en laten je niet meer los. Samanta Schweblin achtervolgt en betovert in deze buitengewone collectie met vrouwen op het randje, mannen op hun kop, de natuur op gespannen voet met de werkelijkheid. Elk personage in Mond vol vogels krijgt te maken met het onverwachte, of het nu gaat om een gezin dat uit elkaar valt, een kind dat transformeert, een spookachtig hellevuur of een moord. Schweblins verhalen geven je het gevoel van een slapeloze nacht: elke schaduw en hobbel in het donker lijkt een bedreiging, de grens tussen echt en niet echt vervaagt. Inclusief vier niet eerder vertaalde verhalen, speciaal voor de nieuwe uitgave.

Auteur: Samanta Schweblin
Vertaler: Elvira Veenings
Nederlands Paperback
Meridiaan Uitgevers
ISBN: 9789493169234
Druk 1: augustus 2023
248 pagina’s