Novelle: ‘In één vloeiende beweging’ van Daniel Rovers

Novelle: ‘In één vloeiende beweging’ van Daniel Rovers

Bijzonder origineel verhaal over bewegen, schroom en zelfoverwinning

‘Bij Rovers klopt echt alles.’ De Groene Amsterdammer

‘Rovers beheerst de kunst van de lucide waarneming.’ – De Morgen

De verteller van dit essayistische kleinood is gefascineerd door volmaakt bewegen. Met bewondering kijkt hij naar sporters die laten zien wat hij zelf niet kan. Als NBA-basketballer naar de ring zweven. Met de bal aan de voet door een woud van verdedigers slalommen. Achter dat verlangen naar perfectie gaat, ontdekt hij, melancholie schuil. Om neerslachtigheid de baas te blijven, helpt het om domweg baantjes in het zwembad te trekken. En op dansles is er geen andere tegenstander dan hijzelf. Schaamte en schroom moet hij overwinnen om lijf aan lijf met een onbekende vrouw door de zaal te zwieren. De aandrang om te stoppen is levensgroot, maar grenzen zijn alleen te overstijgen door vol te houden. Zo komt zelfoverwinning, het belangrijkste doel, binnen bereik.

Auteur: Daniel Rovers
uitgeverij Wereldbibliotheek
Nederlands Hardcover
ISBN: 9789028453296
112 pagina’s

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*