Verhalenbundel ‘Je wordt bedankt!’ Pensioenverhalen van Babel, Boenin, Toergenjev, Tsjechov

Verhalenbundel ‘Je wordt bedankt!’ Pensioenverhalen van Babel, Boenin, Toergenjev, Tsjechov

In tien schitterende verhalen van onder meer de Russische grootmeesters Isaak Babel, Ivan Boenin, Ivan Toergenjev en Anton Tsjechov benadert dit boek de ware aard van wat we het ‘pensioen’ noemen. Zoals dat bij de Russen, met hun gerijpte kennis van de menselijke ziel, valt te verwachten is die levensfase nooit eenduidig maar bevindt zij zich, rijkgeschakeerd, tussen hemel en hel. Deze verzameling tragikomische verhalen over de ouder wordende mens is soms satirisch, dan weer melancholiek. De oudere of jongere ouderen in deze verhalen blikken terug, bevredigd of gefrustreerd, worden hooggeacht of zijn terzijde geschoven, maar ze kijken ook vooruit en ze zijn altijd nog krachtig in leven. Van Oorschot heeft in de Russische Bibliotheek een schat aan alom geprezen vertalingen verzameld. Je wordt bedankt! is een mooie kennismaking met de klassieke Russische literatuur; de liefhebber treft er bekende en minder bekende klassiekers in een verfrissende combinatie in aan.

Auteur: Isaak Babel, Ivan Boenin, Ivan Toergenjev, Anton Tsjechov
Uitgeverij van Oorschot
Nederlands Paperback
ISBN: 9789028233164
druk 1: oktober 2023
117 pagina’s

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*