Verhalenbundel: ‘Terug naar Wonderland’ -De beste voetbalverhalen van Youri van den Busken

Verhalenbundel: ‘Terug naar Wonderland’ -De beste voetbalverhalen van Youri van den Busken

Jarenlang trok Yoeri van den Busken als voetbalverslaggever voor De Telegraaf, Voetbal International en FourFourTwo de wereld over. Hij deed verslag van WK’s en EK’s en de grote Europese toernooien. Ook was hij ghostwriter voor de columns van Louis van Gaal en Marco van Basten. Daarnaast schreef hij een aantal belangrijke voetbalbiografieën. Het liefst negeerde hij de waan van de dag. Hij ging op zoek naar indringende verhalen achter de Nederlandse topspelers van verschillende generaties. Dat kon de verwerking van een persoonlijk drama zijn, de band tussen vader en kind of de liefde voor een land en klassieke auto’s. Van den Busken ging met Dennis Bergkamp terug naar Wonderland, zag in Arjen Robben een stripheld, vond het onbekende graf van Rinus Michels terug en schetste het tweede leven van Marcel Peeper na zijn horrorblessure. En wie was eigenlijk de Laatste der Mohikanen?

Dertig portretten zijn nu gebundeld in Terug naar Wonderland, aangrijpende voetbalverhalen. Daarnaast gaat Van den Busken uitgebreid in in op zijn vak, ervaringen en contacten met de mensen die hij portretteerde.

‘In het stadion wilde ik schitteren. Maar daarna wilde ik als timmerman naar huis’ – Marco van Basten

Al vanaf 1986 volgt Yoeri van den Busken (1969) het topvoetbal op de voet. Eerder verschenen o.a. de biografieën van Piet Schrijvers, Harry van Raaij, Wim Jansen, Simon Kistemaker, Jan Jongbloed en het boek De andere kant van het succes over voetbaltragedies.

Auteur: Youri van den Busken
uitgeverij: Just Publishers
Nederlands Paperback
ISBN: 9789089759962
Druk 1: april 2024
288 pagina’s

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*