14 februari: Tribute to Truman Capote in Paradiso

Onlangs verschenen voor het eerst alle korte verhalen van Truman Capote in Nederlandse vertaling bij uitgeverij Podium. Een perfecte aanleiding voor een feestelijke avond rondom deze enigmatische icoon van de moderne Amerikaanse literatuur.

Capote-kenners en fans dragen voor uit zijn werk en vertellen over hun fascinatie voor hem. Connie Palmen vertelt over de vriendschap tussen Marilyn Monroe en Capote, en Peter Buwalda over In Cold Blood, dat wel wordt beschouwd als de eerste literaire non-fictie roman in de moderne literatuur. Saxofonist Yuri Honing vertolkt het nummer ‘A Sleeping Bee’, waarvoor Capote de tekst schreef. Jazzquartet  BRUUT! speelt New Yorkse jazz uit de jaren 60. Daarnaast nog optredens en voordrachten van schrijfster Annelies Verbeke, acteurs Wilfried de Jong & Wim Opbrouck en cabaretier Johan Goossens.

Waar: Paradiso, Amsterdam
Wanneer: dinsdag 14 februari
Aanvang: 20:30
Entree: €15,- plus lidmaatschap
Tickets zijn hier verkrijgbaar