Vandaag verschijnt de verhalenbundel van Gerda Blees

Gerda Blees  ‘ Aan doodgaan dachten we niet’
Een jongetje springt in de gracht om zijn pingpongbal te redden. Een mislukte kunstenares staat op het dak van een verzorgingsflat en herbeleeft een bijna dodelijk ongeluk. Een jonge man gaat dwars over een spoorlijn liggen om erachter te komen of hij nog wil leven.
Met vaste hand schildert Gerda Blees in dit debuut een wereld waarin mensen tot het uiterste gaan om de werkelijkheid naar hun hand te zetten. De tien verhalen in ‘Aan doodgaan dachten we niet’ bevatten zulke verbluffende, beeldende en ritmische zinnen dat ze het zouden verdienen om te worden ingelijst.
Quotes
‘Gerda Blees kiest de juiste details, ze doorziet de menselijke komedie en met liefde begeleidt ze haar personages naar hun veelal noodlottig einde, zo liefdevol dat de lezer zich wel met dat noodlot moet verzoenen.’
Arnon Grunberg

‘Ingetogen maar smeulende verhalen […]. Veelbelovend, deze jonge schrijfster.’
Trouw

‘Als lezer móét je wel kijken, je ziet het gebeuren. Met pakkende beelden weet Gerda Blees een sfeer uitstekend
neer te zetten. Een bijzondere stiliste.’
Jury Nieuw Proza Prijs Venlo

Prijs: € 18,50
ca. 160 pagina’s
ISBN: 978 90 5759 831 9