Schrijfwedstrijd: Waar was Betje Wolff?

ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland organiseert een schrijfwedstrijd in het kader van de Boekenweek (25 maart t/m 2 april 2017), waar dit jaar ‘verboden vruchten’ centraal staan. Het onderwerp van de wedstrijd is een eeuwenoud Zeeuws onopgelost mysterie. Wat gebeurde er met de Vlissingse schrijfster Betje Wolff toen zij in 1755 op 17-jarige leeftijd een korte periode werd ‘geschaakt’ door een Vlissingse legerofficier?

De opdracht voor het te schrijven verhaal is als volgt:
Werk bovenstaand gegeven van de schaking van Betje uit in een kort verhaal (tussen de 500 en 1000 woorden). Wat speelde zich precies af tussen Betje en Mattheus? Waar verbleven zij precies? En waarom keerde Betje al zo snel terug naar haar ouderlijk huis?
De winnaar van de wedstrijd ontvangt een bedrag van 300 euro en een verrassingspakket ter waarde van 50 euro. De deadline voor het inleveren van het verhaal is zondagavond 19 maart 2017.

Meer informatie staat HIER.