Winnaar Harland Award Verhalenwedstrijd

Het was spannend tot op het laatste moment, zaterdag  8 april bij de uitreiking van de Harland Awards. Uiteindelijk won Roderick Leeuwenhart de eerste prijs van de Harland Awards Verhalenwedstrijd. Auke Hulst sleepte voor de tweede maal de Harland Award Romanprijs in de wacht.

Roderick Leeuwenhart won de 39e editie van de Harland Award Verhalenwedstrijd met zijn verhaal Sterrenlichaam. De jury vond het een “origineel verhaal, met realistisch (en misschien ook bedroevend) toekomstperspectief”. Roderick was nog bijna niet gekomen; de organisatie heeft hem met een smoes naar de Dag van het Fantastische Boek gelokt. “We vonden gewoon dat de winnaar er moest zijn om zijn prijs op te halen,” aldus organisatoren Floris en Esther. Zelf is Roderick ook blij dat hij uiteindelijk toch gekomen is. Het idee voor zijn verhaal ontstond in de V&D in Deventer, tijdens de faillissementsperiode van de keten, vertelde hij in zijn dankwoord. “Alsof ik in de buik van een enorm, stervend beest zat.”

Klik hier om de volledige uitslag van de verhalenwedstrijd te lezen.