De (Belgische) Boekenbeurs komt eraan!

Binnen twee weken is het eindelijk zover. Dan opent de Boekenbeurs haar deuren voor de 81ste keer. Van 29 oktober tot en met 5 november, en van 9 tot en met 12 november kan je weer een duik nemen in het grootste Boekenbad van het jaar. Ontdek nu het volledige programma op de website.
Waar? Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen
Openingsuren? Van 10u tot 18u. Twee nocturnes op vrijdag 3 en donderdag 9 november, telkens tot 22u.

Boek en beeld

Boeken prikkelen de verbeelding. Ze dompelen je onder in de wereld van fictieve en reële personages die boegbeelden kunnen zijn of wiens beeltenis je inspireert. Je spiegelbeeld stuur je bij of sterk je aan met boeken, je activiteiten stoffeer je met stap-voor-stap modellen uit boeken… Mooi geïllustreerde exemplaren sturen het beeld rechtstreeks op je af. Boeken vormen je wereldbeeld. Een boek op doek krijgt een extra dimensie.

Op het Boekenbeursmenu anno 2017 de spannende relatie tussen boek en beeld: verfilmde verhalen, strips en graphic novels, kijkboeken, geïllustreerde anekdotes, denkbeeldige spanning, trendy lifestyle, waanzinnige werelden, psychologische inzichten, maatschappelijke inkijk, kunstige reportages, beklijvende beeldspraak, intrigerende beeldvorming, gevisualiseerde leermiddelen, interactieve games, virtuele realiteiten, reële toekomstdromen en meer beeldig schoons.

Te gast op de Boekenbeurs
Auteurs en illustratoren gaan in gesprek met elkaar en met het publiek en signeren en animeren. Kies uit de ruim 200 programmapunten om je bezoek aan de Boekenbeurs een extra impuls te geven.

Actieve beleving
Ruim 90 standen maken zich op voor het hoogfeest van het boek en zorgen voor een verrassende ontdekkingstocht van nieuwe boeken. Ze inviteren je om kennis te maken met hun signerende bekende en minder gekende pennen en prikkelen je met acts en live sessies, workshops, lezingen en speed dates.

Live gesigneerd
De Boekenbeurs verwelkomt opnieuw honderden binnen- en buitenlandse auteurs die met plezier een persoonlijke krabbel in je boeken zetten. Zoek de signeersessie van je favoriete auteur door zijn/haar naam in het zoekveld in te tikken of bekijk de signeerslijsten per dag op de website.

Wie organiseert de Boekenbeurs?
De Boekenbeurs is een initiatief en organisatie van Boek.be vzw, de vakvereniging van Vlaamse uitgevers, boekhandelaars en importeurs, en kwam tot stand met de medewerking van Stad Antwerpen, Fintro, NMBS, Smart en Beemster, en in samenwerking met Knack, Radio 1, één en Spa.

Alle signeersessies, standactiviteiten en het programma van de auteurspodia vind je hier.