Baarnse Literatuurprijs 2018

DE BAARNSE LITERATUURPRIJS

De Baarnse Literatuurprijs is in 2011 in het leven geroepen als een wedstrijd in het schrijven van korte verhalen, met als uitgangspunt de lengte van een column. Er wordt elk jaar gewerkt met een thema. In de afgelopen zeven jaar zijn de volgende thema’s aan bod geweest: tijd, schaduw, de laatste keer, de foto, kleur bekennen, de oproep en de ontmoeting. In 2018 is het thema: Metamorfose.

De opdracht is simpel: schrijf een kort verhaal (maximaal 850 woorden) met als thema ‘Metamorfose’.
Insturen kan vanaf 23 april tot en met 24 juni 2018.

Het reglement is HIER te vinden.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking wordt op feestelijk wijze gevierd tijdens Cultureel Festival Baarn op 1 september 2018. Tijdens de uitreiking is er een inspirerende gastspreker en worden de juryrapporten en de verhalen van de prijswinnaars voorgelezen. Traditiegetrouw reikt burgemeester M. Röell de oorkondes uit.
De eerste prijswinnaar mag een uniek kunstwerk uitkiezen. Voor alle genomineerden is er een cadeautas samengesteld.