De Debutantenschrijfwedstrijd 2019|2020

De Debutantenschrijfwedstrijd gaat weer van start! Vanaf maandag 21 oktober 2019 tot 7 januari 2020 staan ze klaar om al jullie inzendingen te ontvangen. De Debutantenschrijfwedstrijd is een initiatief van De Stichting Beter Schrijven. Deze wedstrijd is voor alle (toneel)schrijvers, dichters & slammers die nog niet onder contract staan van een uitgeverij of producent.

Tijdens het Beter Schrijven Festival op 28 maart 2020 in Lab111 Amsterdam wordt de Debutantenprijs uitgereikt aan de nummer 1 van alle inzendingen. Er kan geschreven worden in de categorieën: fictie, non-fictie, poëzie, poetry slam en toneel.

Debutantenprijs
Omdat kwaliteit hoog in het vaandel staat, heeft De Stichting Beter Schrijven besloten om voortaan af te zien van de publieksprijs. Ieders werk wordt uitsluitend beoordeeld door een vakjury van professionele schrijvers.

De longlist
De longlist staat rond 16 januari 2020 online. Iedereen die op de longlist staat, krijgt persoonlijke feedback op zijn/haar inzending.

De shortlist
De shortlist van 10 genomineerden staat vanaf eerste week maart 2020 online.

  • De prijs
  • manuscriptadvies plus gesprek
  • Publicatie in het online magazine van Editio
  • Papieren publicatie bij het oudste literair-culturele tijdschrift na De Gids uit het Nederlands taalgebied: DWB
  • Twee kaarten voor het Boekenbal 2021
  • Twee kaarten voor het Beter Schrijven Festival 2021

De prijzenlijst groeit… Houd de website in de gaten
Alle informatie over deze schrijfwedstrijd staat HIER.