Novelle: ‘Oesterparel’ van Marijke Rolf

Novelle: ‘Oesterparel’ van Marijke Rolf

‘O Robijn, o meisje.’
‘Zijn hóófd!’
We omhelzen elkaar. Alles aan haar voelt rond. In mijn neus kriebelen hennakrullen.
‘Wat ben ik blij dat jíj hier bent. Je bent toch nog helemaal met Benjamin verbonden!’
Ik glimlach met natte ogen.

Studente Robijn de Vries wordt op een zaterdagochtend uit bed gebeld door de politie. Haar ex Benjamin ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Robijn had net haar relatie met hem verbroken. Ze wordt overvallen door tegenstrijdige gevoelens. Na verschillende ontdekkingen die ochtend stapt ze in de trein naar Leeuwarden, waar haar vader een juwelierszaak heeft. Eenmaal daar aangekomen, wordt het haar duidelijk voor welke belangrijke keuzes ze in haar leven komt te staan.
Een bijzondere novelle, prachtig verteld.

Over de auteur:
Marijke Rolf (1975) studeerde Algemene Letteren aan de VU in Amsterdam. Sinds 2008 woont zij opnieuw in Leeuwarden, waar ze opgroeide als kind van winkeliers. Rolf volgde modules aan de Schrijversvakschool en heeft een eigen tekstbureau, Storystrikes.

Auteur: Marijke Rolf
Uitgeverij: Elikser
Nederlands Paperback
ISBN: 9789463654326
Druk1 : april 2022
112 pagina’s