Nieuwe opzet Hebban schrijfwedstrijden

Onder de noemer Hebban Schrijfwedstrijden gaat Hebban schrijftalent in 2023 nog een groter podium bieden binnen hun lezerscommunity en organiseren ze maar liefst vier grote schrijfevenementen: elk kwartaal één!

Naast de bekendste schrijfwedstrijd voor speculatieve verhalen, de Harland Awards, komen er schrijfwedstrijden voor spannende verhalen (voorheen De Zilveren Strop) en literaire verhalen. Ook zal er jaarlijks een thematische schrijfwedstrijd worden georganiseerd. Voor de genre-schrijfwedstrijden zijn we op zoek naar aansprekende namen. Een beetje zoals de Harland Awards, die genoemd is naar Paul Harland, één van de voorvechters van het speculatieve genre in Nederlandse taalgebied, die in 2003 vermoord werd, waarna de Millenniumprijs naar hem vernoemd werd.

Vier schrijfwedstrijden, één aanpak

De opzet van elke schrijfwedstrijd is hetzelfde: ongeveer twee weken voor de deadline komt er een artikel online met het inzendformulier. Het maximum aantal woorden per verhaal is 7.500 woorden. Deelnamegeld is 10 euro per verhaal en een auteur mag maximaal twee verhalen inzenden. De schrijver van het beste verhaal wint 500 euro, de vier runners-up ontvangen 50 euro als publicatievergoeding. Elk verhaal krijgt feedback van de voorselecteurs en de top-15 ook van de jury. De vijf beste verhalen worden gebundeld en gepubliceerd in een e-book, gratis te downloaden voor leden van Hebban. Naast de vier grote wedstrijden blijft Hebban ook kleinere schrijfwedstrijden organiseren, zoals de populaire 100-woorden-schrijfwedstrijden.

Dit is de Hebbanschrijfkalender voor 2023:

  • Thrillerschrijfwedstrijd: deadline 5 maart
  • Literatuurschrijfwedstrijd: deadline 16 april
  • Themaschrijfwedstrijd: deadline 2 juli
  • Harland Awards: deadline 8 oktober

Zet de deadlines vast in je agenda!

Bron en meer informatie: website Hebban