Eerste schrijfwedstrijd voor de korte literaire roman

Xander Uitgevers organiseert eerste schrijfwedstrijd voor de korte literaire roman

Xander Uitgevers organiseert in samenwerking met de Coffeecompany de Coffeecompany Short Novel Award. Dit is de eerste schrijfwedstrijd voor de korte literaire roman.

Dit najaar starten Coffeecompany en Xander Uitgevers een zoektocht naar de meest originele, pakkende en veelbelovende korte roman. De inzendperiode voor het manuscript is nu geopend en sluit 30 november 2016 om 00.00 uur.

De korte roman – of novelle – leent zich uitstekend voor aspirant-schrijvers om hun eigen stem te ontwikkelen. Dit onterecht onderbelichte genre kent vele prachtige titels van schrijvers als Truman Capote, F. Scott Fitzgerald en Gerard Reve.

Deze award is dan ook dé wedstrijd voor talentvolle bloggers, verhalenvertellers en anderen die dromen van hun eigen boek. De wedstrijd wordt ondersteund door schrijfworkshops in verschillende Coffeecompany locaties.

Het winnende manuscript wordt eind januari 2017 bekend gemaakt. De winnaar wint een uitgeefcontract van de korte roman bij Xander Uitgevers. Zij bieden redactionele ondersteuning tijdens het uitwerken van het manuscript, landelijke promotie en distributie via de gebruikelijke kanalen van de uitgeverij. De roman wordt aangeboden aan alle boekhandelaren in Nederland en België. Ook wordt het verkocht bij alle vestigingen van de Coffeecompany.

De jury zal bestaan uit Auke Hulst (schrijver), Janneke Siebelink, (hoofdredacteur boeken bol.com), Haro Kraak (recensent de Volkskrant) en Maartje Kroonen (Athenaeum Boekhandel).

Meer informatie vind je HIER.